IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Производствените цени в еврозоната бележат ръст от 0,4 на сто

Днес еврото регистрира повишение спрямо долара и йената

15:14 | 04.06.07 г.
Производствените цени в еврозоната бележат ръст от 0,4 на сто

Цените, които производителите плащат за стоки и услуги в еврозоната, са нараснали с 0,4 на сто за месец април. Консенсусната прогноза бе ръстът на цените от 0,3 на сто за месец март да се дублира и през месец април.

Така, на годишна база, производствените цени нарастват с 2,4 на сто през април.

Индексът на производствените цени представлява интерес за инвеститорите, тъй като инфлацията, изпитана на производствено ниво, често се предава на крайния потребител. Така ръст в производствените цени може да бъде причина за ръст на индекса на потребителските цени, който е основният индикатор за инфлацията.

Обикновено възходящ тренд на производствените цени е „бичи“ сигнал за валутата.

Днес еврото регистрира повишение спрямо долара и йената.

Към момента единната валута се търгува за 1,3483 долара, което е с 33 пипса по-високо от стойността му в началото на търговията тази седмица. По-рано днес сделките с EUR/USD стигнаха до 1, 3431 долара за евро.

EUR/JPY се търгува на 164,34 йени за евро, което е и най-високата стойност на кроса днес. По-рано еврото се понижи до 163,89 йени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още