IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексът на бизнес климата в Германия близо до рекордни стойности

Добрите данни съвпадат с оптимизма на фондовия пазар в Германия

13:20 | 24.05.07 г.
Индексът на бизнес климата в Германия близо до рекордни стойности
Индексът на бизнес климата според германския институт IFO възлезе на 108,6 пункта или малко под рекордните стойности за декември от 108,7 пункта.
 
Индексът се изчислява от 1991 година насам и е базиран на икономическите настроения сред 7 000 шефове на компании в Германия.
 
Добрите данни съвпадат с оптимизма на фондовия пазар в Германия. От началото на годината индексът DAX отбеляза ръст от 17 на сто, до седем годишен рекорд, което го прави най-поскъпващия измежду осемте най-големи европейски индекса.
 
Асоциацията на банките в Германия повиши прогнозата си за растежа на икономиката на страната за тази година до 2,75% от 2,1 на сто преди това. От своя страна Икономическият институт за изследвания DIW прогнозира 3% ръст на немската икономика или повече от този през миналата година, който бе 2,8 на сто.
 
През 2006 г. икономиката на еврозоната нарасна с 2,7 на сто или с най-бързи темпове от 2000 г. насам. През настоящия месец Европейската комисия повиши прогнозата си за ръста на икономиките от еврозоната на 2,6 на сто.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:56 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още