IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбите на дребно в Канада за март с по-висок ръст от очакванията

Ръстът на основните продажби на дребно за март в Канада остана непроменен от февруари – 1,1 на сто

16:09 | 18.05.07 г.
Продажбите на дребно в Канада за март с по-висок ръст от очакванията

Продажбите на дребно за март в Канада отчетоха ръст от 1,9 на сто, съобщиха от статистическото бюро на страната. Консенсусната прогноза на експертите бе ръстът на продажбите през третия месец на годината да бъде 0,7 на сто. За февруари ръстът на продажбите бе ревизиран нагоре до 0,2 на сто.

Тъй като голяма част от БВП на страната е именно потреблението на дребно, този индикатор се следи с голямо внимание от валутните инвеститори. Обикновенно възходящ тренд при продажбите на дребно има позитивен ефект върху цената на валутата, а низходящ - обратното.

Ръстът на основните продажби на дребно за март в Канада остана непроменен от февруари – 1,1 на сто. Това съвпадна с очакванията на анализаторите.

Основните продажби изключват продажбите на автомобили поради волатилния им характер. Въпреки това обаче автомобилните продажби представляват около 25 на сто от общата стойност на всички продажби на дребно. Индикаторът основни продажби се счита за по-адекватен измерител на промяната в потреблението на страната.

Канадският долар се повлия от новините и този следобяд се повиши спрямо основните валути.

USD/CAD се търгува към момента на ниво от 1,0923. По рано днес щатският долар се разменяше за 1,1000 канадски долара.

Канадската валута се повиши и спрямо еврото днес. Към момента еврото се разменя за 1,4734 канадски долара. В началото на азиатската търговска сесия рано тази сутрин единната валута се търгуваше за 1,4846 канадски долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:06 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още