IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инфлацията в еврозоната за април с по-висок ръст от очакванията

Индексът на потребителските цени за месец април в еврозоната отчете ръст от 0,6 на сто при прогнози за повишение от 0,5 на сто

12:20 | 16.05.07 г.
Инфлацията в еврозоната за април с по-висок ръст от очакванията

Индексът на потребителските цени за месец април в еврозоната отчете ръст от 0,6 на сто, съобщи Eurostat. Консенсусната прогноза бе ръстът на потребителските цени да бъде 0,5 на сто, като през март те нараснаха с 0,7 на сто.

По-рано днес излязоха данните и за немския индекс на потребителските цени. Ръстът на цените в потребителската кошница в Германия е 0,4 на сто, което съвпадна с прогнозите на анализаторите.

Неселскостопанската заетост във Франция отчете ръст от 0,6 на сто за април. Прогнозите на анализаторите бяха за по-скромно повишение от 0,3 на сто.

Сравнително неизненадващите резултати днес запазиха еврото на стабилни нива от около 1,36 долара.

Към момента EUR/JPY се търгува на 163,67 или с 20-на пипса по-високо от стойностите на кроса вчера.

Еврото се разменя за 1,6519 швейцарски франка. По-рано днес кросът бе на нива от 1,6507, а най-високата му стойност за деня стигна 1,6532.

Според техническия анализатор на FFAN Богдан Параскану към момента EUR/USD има повече потенциал за движения нагоре, отколкото надолу, но има възможност и кросът да поеме надолу.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:25 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още