IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ръстът на запасите на едро през март в САЩ намалява

Доларът възвърна част от позициите си спрямо еврото днес

17:14 | 08.05.07 г.
Ръстът на запасите на едро през март в САЩ намалява

Ръстът на запасите на едро в САЩ намаля до 0,3 на сто през март. Консенсусната прогноза на експертите бе ръстът да бъде 0,4 на сто, като за месец февруари той бе 0,5 на сто.

Индикаторът измерва промяната в доларовата стойност на запасите поддържани от продавачите на едро. Обикновено намаляващ тренд при този индикатор има позитивен ефект върху валутата, тъй като продавачите на едро поръчват повече стоки, за да попълнят липсите. Индикаторът за промените в запасите на едро е важна част от по-големия индикатор „Бизнес запаси“.

Тъй като валутните пазари са в очакване на важните новини за лихвените проценти в САЩ и в еврозоната утре и вдругиден, инвеститорите не реагираха силно на новините за промяната при запасите на едро.

Доларът възвърна част от позициите си спрямо еврото днес и  се повиши до 1,3538 долара за евро, като по-рано днес „зелените пари“ се разменяха на ниво от 1,3621 за евро.

Дневната волатилност на USD/JPY бе около 50 пипса, като валутният крос остана в диапазона 120-119.50. Към момента един щатски долар се разменя за 119,73 йени.







Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още