IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Новите работни места в САЩ с най-слаб ръст от 4 години насам

Информацията повлия на долара и той се понижи леко след данните

16:07 | 02.05.07 г.
Новите работни места в САЩ с най-слаб ръст от 4 години насам
Ръстът на новосъздадените работни места в САЩ през април, с изключение на земеделския сектор, е най-нисък от 4 години насам, сочат данните на консултантската компания ADP.

За месеца новите работни места извън земеделския сектор са 64 хил. През месец март те бяха 98 хил., като консенсусната прогноза на експертите бе през април работните места да са със 107 хил. повече.

Индикаторът от ADP е добре следен от финансовите пазари, тъй като излиза два дни преди официалния индикатор за промените в нивото на заетостта извън земеделския сектор.

Според някои анализатори обаче сравнително новият индикатор на ADP не е имал достатъчно време да се утвърди като сериозен прогнозиращ индикатор.

Според ADP малкият бизнес (с брой на служителите между 1 и 49) е прибавил най-много работни места - 45 хил. Средно големите компании (с брой на заетите между 50 и 499) е увеличил работните си места с 29 хил. Според проучването големият бизнес (над 500 служители) е намалил броя на работещите в него с 10 хил.

Информацията повлия на долара и той се понижи леко, след като данните излязоха. Спрямо йената „зелените пари“ паднаха с около 20 пипса и към момента се търгуват на 120 йени за долар. Кросът на еврото с долара EUR/USD се повиши до 1,3591, след като по-рано се търгуваше на нива от 1,3565 долара за евро.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още