IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ нараснаха по-силно от очакванията

Това накара и доларът да скочи спрямо основните валути

15:59 | 25.04.07 г.
Поръчките на дълготрайни стоки в САЩ нараснаха по-силно от очакванията

Поръчките за дълготрайни стоки за месец март в САЩ нараснаха с 3,4 на сто спрямо февруари, като прогнозата на експертите бе за ръст само от 2,4 на сто. Поръчките за трайни стоки без транспорт нараснаха с 1,5 на сто, а като се изключи и отбраната ръстът е 4,5 на сто спрямо февруари.

Това бе сигнал, че бизнесът в САЩ показва оздравяване към края на първото тримесечие.

Търсенето от страна на Боинг на машини, метали и комуникационна техника скочи значително през март. Доларовата стойност на поръчките на самолетния производител се е увеличила с 38 на сто през месец март.

Добрите данни днес бяха интерпретирани като сигнал, че икономиката няма нужда от стимулиране с понижаване на цените на кредитите и че от Фед ще се въздържат от промяна на лихвените проценти. Това накара и доларът да скочи спрямо основните валути.

След излизането на информацията „зелените пари“ се повишиха, като спрямо йената доларът спечели около 30 пипса и към момента се търгува на ниво от 118,70. Спрямо еврото, доларът се повиши също с 30 пипса като към момента кросът на единната валута с долара се търгува на 1,3636. USD/CHF се търгува на 1,2040, като преди излизането на информацията бе 1,2022.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:52 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още