IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексът на водещите икономически индикатори в САЩ с лек ръст от 0,1%

Въпреки че прогнозата на експертите бе за по-голям ръст, увеличението за месеца е значително спрямо спада от 0,5 на сто през февруари

18:07 | 19.04.07 г.
Индексът на водещите икономически индикатори в САЩ с лек ръст от 0,1%

Индексът на водещите икономически индикатори в САЩ за март отбеляза ръст от 0,1 на сто. Въпреки че прогнозата на експертите бе за ръст от 0,2 на сто увеличението за месеца е значително спрямо спада от 0,5 на сто през февруари.

Индексът, измерван от The Conference Board, е индикатор за бъдещото поведение на икономиката. 6 от 10-те индикатора, които съставляват индекса, са отчели ръст.

„Икономиката се стабилизира с бавно но позитивно темпо“, коментира пред Bloomberg Ръсел Прайс, главен икономист в H&R Block Financial Advisors в Детройт.

Според пазарни анализатори, по-малкият брой съкращения през март, както и по-дългата работна седмица са причина за ръста на индекса. Резултатите днес оправдават до момента изказването на Бен Бернанке пред икономическата комисия на Конгреса на САЩ, че от Федералния резерв очакват „средно-висок ръст“ на щатската икономика през 2007 г.

Данните за ръста при водещите индикатори в комбинация с умерения спад при пъвоначалните молби за помощи за безработица изстреляха долара спрямо йената. Зелените пари се повишиха с над 60 пипса спрямо японската валута до нива от 118,46 йени за долар. Спрямо швейцарския франк доларът поскъпна с над 30 пипса и към момента се разменя за 1,2045 франка. Силното евро парира печалбите на долара и EUR/USD се задържа без особена промяна на нива от 1,3595.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:29 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още