IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Данни за ниска инфлация в САЩ запратиха долара на юг

Позитивната информация от жилищния сектор на САЩ не успя да попречи на спада на долара

16:33 | 17.04.07 г.
Данни за ниска инфлация в САЩ запратиха долара на юг

Основният индекс на цените за месец март отчете повишение от 2,5 на сто на годишна база съобщиха от щатското Министерство на труда. Очакването на пазарните анализатори обаче бе за повишение от 2,7 на сто, като за месец февруари то бе 2,6 на сто.

Тези данни понижиха долара и след 15:30 ч. българско време, когато излязоха новините, доларът се понижи спрямо основните валути. Към момента EUR/USD се търгува на 1,3585, като пазара отвори тази сутрин при стойност от около 1,3535. USD/JPY стигна нива от 119,25.

Данните за ниската инфлация днес повишиха спекулациите за евентуално бъдещо понижение на лихвените проценти в САЩ. Ниски инфлационни напрежения биха улеснили подобно решение на Фед, тъй като високите лихви най-често са инструмент за ограничаване на високата инфлация.

Позитивната информация от жилищния сектор на САЩ не успя да попречи на спада на долара. Разрешителните за нови строежи в Америка за март са се повишили до 1,544 млн. Началното жилищно строителство през миналия месец също отчете ръст. За месец февруари броят на новите строежи бе 1,50 млн. докато за март той е 1,518 млн.



Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още