IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Поръчките на дълготрайни стоки за февруари в САЩ по-ниски от очакванията

Поръчките на стоки с трайност над 3 години са се увеличили с 2,5 на сто, докато експерти очакваха те да скочат с 3 на сто

16:15 | 28.03.07 г.
Поръчките на дълготрайни стоки за февруари в САЩ по-ниски от очакванията
Данните за стойността на поръчките на дълготрайни стоки в САЩ за месец февруари изненадаха пазарите. Според щатското бюро за статистика поръчките на стоки с трайност над 3 години са се увеличили с 2,5 на сто, докато експерти очакваха те да скочат с 3 на сто.

Очакваното подобрение за февруари не се реализира, въпреки че през януари поръчките паднаха с цели 9,3 на сто спрямо стойностите им през декември.

Индексът, измерващ основните поръчки на дълготрайни стоки, като изключва поръчките за транспортни стоки като самолети, отчете понижение от 0,1 на сто.

Този индекс се счита за по-добър индикатор за състоянието на икономиката, тъй като поръчките на скъпи транспортни стоки, като самолети и кораби, имат моментен характер и не дават адекватна представа за настроенията на потребителите на останалите дълготрайни стоки. Прогнозата на експертите бе поръчките на дълготрайни стоки без транспорт да нараснат с 1,8 на сто.

Разочароващите данни днес повлияха на валутните пазари и доларът поевтиня след излизането на информацията. Към момента USD/JPY се търгува на 116,85, а EUR/USD 1,3359.

В 17:30 часа българско време ще има изявление за състоянието на икономиката в САЩ на президента на Федералния резерв Бен Бернанке, което валутните пазари ще следят с голям интерес, тъй като се очаква Бернанке да даде някаква индикация за предстоящата политика на Фед и дали да очакваме промяна на основните лихвени проценти.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:09 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още