IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Потребителското доверие за март в САЩ пада повече от очакванията

Доларът остана стабилен след данните

17:43 | 27.03.07 г.
Потребителското доверие за март в САЩ пада повече от очакванията

Индексът, измерващ потребителското доверие в САЩ, регистрира спад от 4 пункта до 107,2 пункта за март, съобщиха от изследователската група Conference Board, която изчислява индекса. За месец февруари индикаторът бе 111,2 пункта. Консенсусната прогноза на експерти бе индексът да се понижи до 109,0 пункта.

Индексът за потребителското доверие, който е един от най-важните потребителски индикатори, се изчислява всеки месец, като 5000 участници отговарят на въпроси за своите потребителски навици.

Като причина за понижението в доверието на потребителите експерти посочиха високите цени на петрола и несигурното положение в жилищния сектор на САЩ.

Докладът на базираните в Ню Йорк Conference Board също показа, че повече американци отвсякога смятат, че има предостатъчно работни места. Според специалисти, цитирани от Bloomberg, увеличението на средните заплати в САЩ ще поддържа нивото на потребление високо, което и ще предпази икономиката от рецесия.

Доларът остана стабилен след данните и към момента EUR/USD се търгува на 1,3365, а USD/JPY - на нива от 117,79.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още