IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбите на съществуващи домове в САЩ скочиха неочаквано с 3,9 на сто

Средната цена на жилищата в САЩ се е понижила на годишна база с 1,3 на сто за февруари до 212 800 долара

16:40 | 23.03.07 г.
Продажбите на съществуващи домове в САЩ скочиха неочаквано с 3,9 на сто

Продажбите на съществуващи домове за февруари в САЩ се увеличиха с 3,9 на сто и са на обща стойност от 6,69 млн. долара, съобщиха от Националната асоциация на посредниците на недвижимо имущество.

През януари продажбите на съществуващи домове бяха на стойност 6,44 млн. долара, като консенсусната прогноза на експерти за февруари бе за понижение до 6,34 млн. долара.

Данните изненадаха експерти и разсеяха отчасти притесненията на пазарите за възможна рецесия в САЩ, причинена от жилищната криза.

Средната цена на жилищата в САЩ се е понижила на годишна база с 1,3 на сто за февруари до 212 800 долара. Това е седмото поред месечно понижение на жилищните цени.

Валутните пазари реагираха мигновено на данните и инвеститорският оптимизъм за силата на американската икономика се предаде и на долара, който се повиши спрямо основните валутни двойки.

Двойката EUR/USD, която се търгуваше преди да излязат данните на ниво 1,3325, падна до 1,3298. USD/JPY пък отчете ръст от около 30 пипса, след като данните излязоха, и към момента се търгува на 117,88.

Продажбите на съществуващи домове са добър индикатор за търсенето в недвижимия сектор на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още