IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Доларът поевтиня спрямо йената след новини от Китай

Отслабването на долара може да се окаже временно, тъй като утре се очаква Федералният резерв да обяви, че няма да променя основните лихвени проценти от 5,25 на сто

17:54 | 20.03.07 г.
Доларът поевтиня спрямо йената след новини от Китай
Президентът на Централната банка на Китай Чжоу Ксиачуан е заявил, че Китай няма да увеличава валутните си резерви повече, съобщи Ройтерс. Китай притежава най-големия доларов резерв в света от 1,07 трилиона щатски долара.

Ако Китай наистина спре да купува долари, се очаква това да обезцени щатската валута на световните валутни пазари.

След изявлението на президента на китайската централна банка, йената, която тази сутрин поевтиня спрямо долара заради изявление на президента на централната банка на Япония, че лихвените проценти ще останат непроменени от 0,5 на сто, във втората част на деня възстанови част от загубите си спрямо долара.

Към 17:25 българско време USD/JPY се търгуваше на 117,12, а само към 14:00 часа японската валута се търгуваше на 117,79 йени за долар.

Отслабването на долара може да се окаже временно, тъй като утре се очаква Федералният резерв на САЩ да обяви, че няма да променя основните лихвени проценти от 5,25 на сто.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:04 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още