IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инфлацията в Канада с изненадващ ръст за месец февруари

Канадският долар се повиши рязко спрямо щатския долар от 1,1766 около обяд днес до 1,1650 за момента

15:13 | 20.03.07 г.
Инфлацията в Канада с изненадващ ръст за месец февруари

Потребителските цени в Канада за месец февруари са скочили с 0,7 на сто. Консенсусната прогноза на експерти бе за ръст от само 0,1 на сто. С новите стойности излезли днес годишната инфлация в Канада става 2,0 на сто.

Основният индекс на потребителски цени, който изключва цените на волатилни продукти като бензин и храни, се е покачил с 0,5 на сто за предния месец при консенсусна прогноза за увеличение от 0,1 на сто. Така годишният ръст на цените на по-малко волатилните продукти е 2,4 на сто.

Бордът на директорите на централната банка на Канада може да увеличи лихвените проценти на следващата си среща на 24 април. За момента цената на заемите в Канада е 4,25 на сто. Според анализатори при следващата среща на банкерите през април ще бъдем свидетели на повишение от 0,3 процента пункта.

Поради изненадващия характер на информацията и факта, че пазарите не бяха факторирали правилно резултатите, днес бяхме свидетели на стремглаво повишение на канадската валута.

Канадският долар поскъпна рязко спрямо щатския долар от 1,1766 около обяд днес до 1,1650 към момента.

EUR/CAD също отчете ръст от около 130 пипса от средата на деня днес, като в момента валутният крос се търгува на 1,5510.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:38 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още