IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индустриалното производство в САЩ с ръст от 1 на сто за февруари

Американските компании използват капацитетите си по-ефективно

15:52 | 16.03.07 г.
Индустриалното производство в САЩ с ръст от 1 на сто за февруари
Индексът, измерващ индустриалното производство в САЩ, отчете ръст от 1,0 на сто за миналия месец, съобщиха в 15:15 българско време от Федералния резерв.

Индексът включва в себе си стойността на цялото производството от фабрики, мини и други на територията на страната. Индексът е особено интересен за инвеститорите, защото е един от малкото индекси, които се изчисляват директно от Федералния резерв. Високите стойности най-често са знак за силна икономика и това повишава цената на валутата.

Прогнозите на експерти бяха за по-нисък ръст от 0,3 на сто.

Също в 15:15 часа излязоха данните за степента на използване на индустриалните капацитети за февруари. Индексът отчете 82,0%. Прогнозите на експерти бяха за малко по-ниска степен на използване на капацитета от 81,3%. За месец януари индексът отчете 81,2%.

Индексът измерва какъв процент от наличните ресурси се използва в производството. Висок процент показва ефикасно производство, но може да бъде и предвестник на инфлация.

Доларът се покачи леко след публикуването на информацията. Кросът EUR/USD се търгуваше на 1,3320, a USD/JPY - 116,920 – това бе повишение с около 30 пипса спрямо йената и с около 10 спрямо еврото.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още