IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лек спад в индекса PMI в Германия за февруари

Индикаторът за еврозоната остана без промяна спрямо предходния месец

11:50 | 01.03.07 г.
Лек спад в индекса PMI в Германия за февруари

Индексът PMI в производствения сектор на Германия за месец февруари регистрира стойности от 57.2, което е с около пункт и половина по-ниско от прогнозата на експертите за стойности от 58.5, показаха данни на института NTC Economics. Стойностите за месец януари за Германия бяха 58.5.

Цялостният PMI за еврозоната остана непроменен от предния месец – 55.5, което беше малко по-ниско от прогнозите на анализаторите за леко увеличение до 55.7.

PMI се изчислява на всяко първо число от месеца. Индексът е базиран на 5 важни индикатора: нови поръчки, производство, доставки, заетост и складова наличност. PMI е един от най-следените индекси, тъй като е най-добрият индикатор на индустриалното производство. PMI се счита за водещ индикатор, тъй като инкорпорира в себе си данни за нови поръчки, които, от своя страна, обикновено предшестват увеличаването или намаляването на индустриалното производство. Ако индикаторът регистрира изненадваща промяна в стойностите си, най-често следва навременна реакция на стоковите и валутни пазари. Стойности на PMI над 50 са сигнал за растящо производство, а под 50 - за намаляващо.

Малките промени от прогнозираните стойности в двата индекса не оказаха сериозно влияние върху най-търгуваните кросове на еврото. Двойката EUR/USD запази стойности от около 1.3230. Двойката EUR/JPY пък регистрира лек спад до 156.40 от 157.70, което беше и най-високата стойност за деня.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още