IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Безработицата в еврозоната остава на ниво от 7,8% през септември

Резултатите бяха в унисон с прогнозите на анализаторите, голяма част от които очакват пазарът на труда на Стария континент да продължи да се подобрява с умерени темпове

12:55 | 03.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Безработицата в еврозоната остава на ниво от 7,8% през септември
Безработицата в еврозоната за септември остава без промяна от предходния месец на ниво от 7,8%, показват данните на Евростат. Данните за август бяха ревизирани в низходяща посока спрямо предварително обявените 7,9%.

Резултатите бяха в унисон с прогнозите на анализаторите, голяма част от които очакват пазарът на труда на Стария континент да продължи да се подобрява с умерени темпове.

Вчера бяха изнесени данните за безработицата в Германия за октомври, която достигна две и половина годишен минимум от 10,4%.

Курсът на еврото спрямо щатския долар остана почти без промяна след обявяването на макроданните, като към момента се търгува на ниво от 1,2773.

По-рано днес бе публикуван и великобританският индекс на деловата активност в сферата на услугите CIPS за октомври. Индексът регистрира повишение до 59,3 пункта, което е най-високата му стойност за последните шест месеца. Миналия месец индикаторът бе на ниво от 57 пункта, като консенсусните прогнози бяха за понижение до 56,7 пункта.

Британската лира се повиши с 30 пункта до ниво от 1,9113 спрямо зелената валута след обявяването на данните.

Вниманието на валутните дилъри днес е съсредоточено основно върху данните за заетостта в САЩ за месец октомври, които ще бъдат обявени около 15:30 ч. българско време. Прогнозите на икономистите са за 130 хил. нови работни места в неселскостопанския сектор и запазване на нивото на безработица на 4,6%.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още