IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Доларът бележи повишение в очакване на бюлетина от заседанието на Фед

Бюлетинът ще разкрие подробности около дискутираните теми и може да даде по-голяма яснота относно намеренията на институцията

11:09 | 11.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Доларът бележи повишение в очакване на бюлетина от заседанието на Фед
Щатският долар може да продължи възходящия си тренд спрямо останалите основни валути, ако бюлетинът от заседанието на Федералния резерв от 20 септември покаже, че все още е налице загриженост относно инфлационните процеси в страната, смятат анализатори на Bloomberg.

Очаква се бюлетинът да бъде публикуван днес в 21 ч. българско време. Зелената валута регистрира повишение вчера като достигна най-високата си стойност спрямо японската йена за тази година – 119,76. Еврото се понижи до 1,2519 спрямо долара, което е най-ниското ниво от 20 юли насам.

На последното си заседание Федералният резерв остави основния лихвен процент без промяна на ниво от 5,25%, а в началото на октомври Европейската централна банка повиши лихвите на Стария континент с 25 базисни пункта до 3,25%. Въпреки свиването на лихвения диференциал, американските държавни облигации все още носят по-висока доходност от тези в Европа и Япония, което се отразява позитивно на зелената валута.

Бюлетинът от заседанието на Фед ще разкрие подробности около дискутираните теми и може да даде по-голяма яснота относно намеренията на институцията. Пазарните участници са на мнение, че вероятността от евентуално понижение на лихвата в близко бъдеще е изключително малка.

Утре ще бъдат изнесени данните за търговския баланс на САЩ за август, като редица наблюдатели са на мнение, че е възможно дефицитът да достигне нова рекордна стойност. През юли отрицателното търговско салдо бе в размер на 68 млрд. долара, което е исторически максимум до момента.

Към момента еврото се разменя срещу 1,2545 долара, а курсът на зелената валута спрямо йената е на ниво от 119,54.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още