IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Японската йена регистрира загуби след срещата на Г7 в Сингапур

В началото на днешната сесия японската валута отчете краткотрайно повишение, след което загуби позиции до 118,12 спрямо щатския долар

11:51 | 18.09.06 г.
Автор - снимка
Създател
Японската йена регистрира загуби след срещата на Г7 в Сингапур
Японската йена регистрира загуби спрямо основните валути днес, след публикуването на финалния доклад от срещата на страните от Г7, проведена в Сингапур през уикенда. Докладът запазва основните насоки от предходната среща, в това число необходимостта от по-голяма гъвкавост на валутите на развиващите се икономики, особено тези с високи излишъци по текущата сметка.

В официалните изявления след срещата японската валута не се споменава директно, но според управителя на Европейската централна банка Жан-Клод Трише, цитиран от Ройтерс, представителите на Г7 са постигнали съгласие, че йената трябва да отразява възстановяването на японската икономика.

В началото на днешната сесия японската валута отчете краткотрайно повишение, след което загуби позиции до 118,12 спрямо щатския долар и 149,64 спрямо единната валута.

Според анализатори, вероятността изявленията на институциите да бъдат подкрепени с действия е сравнително малка. Някои от тях са на мнение, че реакцията на пазара срещу йената е продиктувана от факта, че на срещата на Г7 не бе засегната темата за продължителния низходящ тренд на японската валута.

Липсата на интервенции на валутния пазар от страна на Японската централна банка през последните две години, както и значителният лихвен диференциал между Страната на изгряващото слънце и останалите водещи икономики оказват допълнително негативно влияние върху йената.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:49 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още