IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатският долар с двуседмичен връх спрямо йената

Пазарните участници очакват данните за продажбите на дребно в САЩ за юли, като прогнозите са за месечно увеличение от 0,8 на сто след спада от 0,1% през юни

11:19 | 11.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
Щатският долар с двуседмичен връх спрямо йената
Щатският долар регситрира двуседмичен връх спрямо японската йена днес, след публикуването на данните за брутния вътрешен продукт на Япония за второто тримесечие. Зелената валута се търгува в границите между 1,2742 и 1,2797 за едно евро.

Днес бяха изнесени и предварителните данни за ръста на брутния вътрешен продукт на Франция и Италия за полугодието, който възлиза съответно на 1,9% и 1,5% на годишна база. Днес бяха обявени и индексите на потребителските цени в Германия и Франция за месец юли, които нарастват с по 1,9% за година.

Пазарните участници очакват данните за продажбите на дребно в САЩ за юли, като прогнозите са за месечно увеличение от 0,8 на сто, след спада от 0,1% през юни.

Голяма част от анализаторите са на мнение, че макроикономическите данни идващи от САЩ ще бъдат определящи за настроенията на валутните пазари през идните седмици, тъй като биха могли да повлияят на решението на Федералния резерв относно лихвения процент на следващото заседание през септември.

Според дилъри, ако тенденцията на свиване на лихвения марж между Европа и САЩ се запази, деноминираните в долари активи ще загубят своята атрактивност за инвеститорите, което би могло да окаже силно негативно въздействие на зелената валута в дългосрочен план.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:27 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още