IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексът на водещите индикатори в Япония с понижение до 50 пункта през юни

Индексът се изчислява на базата на 12 макроикономически показателя и измерва вероятното състояние на икономиката през следващите шест месеца

10:52 | 07.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
Индексът на водещите индикатори в Япония с понижение до 50 пункта през юни

Индексът на водещите икономически индикатори в Япония за месец юни се понижава до ниво от 50 пункта спрямо 77,3 пункта за предходния месец, показват предварителните данни на бюрото по статистика, публикувани по-рано днес.

Индексът се изчислява на базата на 12 макроикономически показателя и измерва вероятното състояние на икономиката в страната през следващите шест месеца. Стойности над 50 пункта предполагат експанзия, а под 50 пункта – свиване на икономическия растеж. За предварителното изчисление на индекса налице са били 10 от показателите.

Индексът на съвпадащите индикатори, който показва настоящото състояние на макроикономическата среда, бележи ръст до 88,9 пункта при 80 пункта за месец май. Налице за предварителната оценка са били 9 от общо 11 показателя. Закъсняващият индекс, който е измерител на икономическите условия за предходните три месеца, се понижава до 75 пункта през юни в сравнение с 80 пункта месец по-рано.

Йената стартира седмичната търговия с понижение спрямо основните валути. Курсът на щатския долар спрямо японската валута към момента е на ниво от 114,75 при 114,21 в началото на днешната азиатска сесия. Едно евро се търгува за 147,61 йени, а британската лира – за 218,82.

В края на седмицата ще се проведе поредното заседание на Централната банка на Япония , на което ще бъде взето решение относно лихвения процент в страната. На предишното заседание на 14 юли лихвите бяха повишени с 25 базисни пункта до 0,25%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 07.08.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още