IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Доларът поскъпна преди данните за лихвите във Великобритания и еврозоната

По-късно днес ще бъдат изнесени и данните за първоначалните молби за помощи за безработица в САЩ за периода 23 - 29 юли

11:21 | 03.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
Доларът поскъпна преди данните за лихвите във Великобритания и еврозоната
Щатският долар поскъпна в очакване на решенията на централните банки във Великобритания и еврозоната, които се очакват по-късно днес.

По всяка вероятност Европейската централна банка ще предприеме повишение от 25 базисни пункта до ниво от 3%. Според анализатори ходът на финансовата институция вече е калкулиран от пазара, като причината за днешния спад на единната валута е прибиране на печалби. Много от дилърите са на мнение, че изявлението на управителя на финансовата институция Жан-Клод Трише може да се окаже ключово, тъй като би могло да даде насока за намеренията на банката до края на тази година.

Прогнозите относно решението на Централната банка на Англия сочат запазване на текущото ниво от 4,5%, въпреки че според някои от пазарните участници съществува макар и малка вероятност от повишение с 0,25 процентни пункта.

Подкрепа на британската лира оказаха новините за преструктуриране на част от резервите на Италианската централна банка. Институцията е намалила доларовите си активи до 63% от 84% от 2004 година насам, докато делът на стерлинга е нараснал от 0% до 24%.

По-късно днес ще бъдат изнесени и данните за първоначалните молби за помощи за безработица в САЩ за периода 23 - 29 юли. Очакванията са за повишение до 308 000 спрямо 298 000 за предходната седмица. Утре се очакват данните за новосъздадените работни места в неселскостопанския сектор през юли, като прогнозите са за увеличение от 142 000 в сравнение със 121 000 за юни.

Към момента курсът на еврото спрямо зелената валута е на ниво от 1,2766. Британската лира се разменя за 1,8738 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още