IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Доларът се търгува в тесни граници преди данните за инфлацията в САЩ

Очакванията на анализаторите са за повишение на индекса на потребителските цени от 0,2% през юни спрямо 0,4% за предходния месец

10:31 | 19.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Доларът се търгува в тесни граници преди данните за инфлацията в САЩ
Щатският долар се търгува в сравнително тесни граници спрямо основните валути, в очакване на данните за индекса на потребителските цени в САЩ за месец юни, които ще бъдат публикувани по-късно днес.

Очакванията на анализаторите са за повишение от 0,2% спрямо 0,4% за предходния месец. На годишна база прогнозите са за ръст от 4,3% в сравнение с 4,2% през май. Данните са от особено значение за пазарните участници, тъй като биха могли да се окажат решаващи на предстоящото заседание на Федералния резерв в началото на август. От финансовата институция са на мнение, че прогнозираната инфлация остава в границите на допустимото, но високите цени на енергийните ресурси и суровините поддържат натиска във възходяща посока.

Днес ще бъдат изнесени и данните за началното жилищно строителство и разрешителните за строеж в САЩ за юни. Прогнозите са за спад на стартиралите строежи с 0,3% до 1,898 млн. спрямо 1,957 млн. през май. В сектора на недвижимите имоти в страната, който бе в разцвет през последните няколко години, се наблюдава известно „охлаждане“ през второто тримесечие на тази година.

По-рано днес бяха публикувани данните за индекса на цените на производител в Германия, които отчетоха ръст от 0,3% на месечна и 6,1% на годишна база. Това бе над прогнозираните стойности съответно от 0,2 и 5,9 на сто, но новината не предизвика съществени движения на валутния пазар.

Към момента еврото се търгува на ниво от 1,2494 спрямо зелената валута, а курсът на долара спрямо японската йена е на 117,53.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още