IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Доларът се търгува в тесни граници в очакване на данните за заетостта

Очакванията на анализаторите са за ръст на работните места в неселскотопанския сектор със 185 хил. през юни, в сравнение със 75 хил. за предходния месец

11:09 | 07.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Доларът се търгува в тесни граници в очакване на данните за заетостта

Щатският долар се търгува в тесни граници спрямо основните валути в очакване на данните за заетостта в САЩ, които ще бъдат публикувани по-късно днес. Според наблюдатели днешните макроикономически данни биха могли да повлияят силно на бъдещата монетарна политика на Федералния резерв.

Очакванията на анализаторите са за ръст на работните места в неселскотопанския сектор със 185 хил. през юни, в сравнение със 75 хил. за предходния месец. Нивото на безработица се очаква да се запази в диапазона 4,6%-4,7%.

Според дилъри основният фактор на валутния пазар през последните месеци са лихвените проценти. Ако макроикономическите данни от САЩ надхвърлят прогнозните стойности, може да се очаква известно поскъпване на зелената валута. То обаче вероятно ще срещне силна съпротива, имайки предвид заседанието на Японската централна банка през следващата седмица. Голяма част от пазарните участници са на мнение, че е възможно повишение на лихвите в Страната на изгряващото слънце с 0,25%.

Председателят на Европейската централна банка Жан-Клод Трише също подхрани надеждите за предстоящи лихвени повишения в еврозоната, въпреки че вчера финансовата институция запази основния лихвен процент на ниво от 2,75%.

Към момента курсът на еврото спрямо щатския долар е на ниво от 1,2778, а зелената валута се разменя срещу 114,95 йени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:18 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още