IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Седмицата стартира негативно за щатския долар

Вниманието на дилърите през тази седмица ще бъде насочено главно към заседанието на Федералния резерв на САЩ на 28 и 29 юни

11:43 | 26.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Седмицата стартира негативно за щатския долар
Щатският долар регистрира загуби спрямо основните валути днес след поскъпването от миналата седмица. В петък зелената валута достигна двумесечен връх спрямо японската йена, подкрепен от очакванията на пазарните участници за повишение на лихвите в САЩ до 5,25% на 29 юни (четвъртък).

Днес бяха публикувани данните за текущата сметка на еврозоната за месец април. Салдото е балансирано в сравнение с дефицита за март, който бе ревизиран до 1,8 млрд. евро спрямо предварително обявените 3,2 млрд. евро. Повишението през април се дължи както на излишъка при външнотърговското салдо в сферата на услугите (3 млрд. евро), така и на този по финансовата сметка (3 млрд. евро).

Нетните чуждестранни инвестиции през април са отрицателни в размер на 2,5 млрд. евро, което представлява рязко понижение спрямо излишъка от 8,6 млрд. евро за предишния месец.

Вниманието на дилърите през тази седмица ще бъде насочено главно към заседанието на Федералния резерв на САЩ на 28 и 29 юни. Повишението на лихвите с 25 базисни пункта вече е калкулирано в курсовете на основните валути, като основните теми, които вълнуват пазарните участници, са дали Фед ще продължи с рестриктивната политика и докога.

Към момента курсът на еврото спрямо зелената валута е на ниво от 1,2576, а един долар се разменя срещу 116,23 йени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още