IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лихвите в Япония остават без промяна на ниво от 0%

След обявяването на решението на финансовата институция японската йена не отчете сериозно изменение, като към момента се търгува на ниво от 114,97 спрямо щатския долар

11:28 | 15.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Лихвите в Япония остават без промяна на ниво от 0%

Централната банка на Япония запази лихвите в страната на ниво от 0%, като решението бе прието с единодушие от деветте члена на Борда по парична политика на финансовата институция.

От банката смятат, че възстановяването на икономиката продължава в умерени темпове. Позитивната тенденция при корпоративните печалби и доходите на домакинствата се запазва, съчетана с нарастване на инвестициите в недвижимо имущество.

В изявлението на централната банка се посочва още, че е налице ръст, както при банковите кредити, така и при емитираните дългови ценни книжа. Леко се повишават лихвените проценти по срочните финансови инструменти.

Наблюдава се увеличение на потребителските и производствените цени, като според централните банкери тази тенденция ще се запази и в бъдеще.

След обявяването на решението на финансовата институция японската йена не отчете сериозно изменение, като към момента се търгува на ниво от 114,97 спрямо щатския долар. Едно евро се разменя срещу 145,05 йени.

Опозицията в Япония поиска оставката на управителя на централната банка Тошихико Фукуи, след като по-рано тази седмица той съобщи, че е инвестирал 10 млн. йени във фонд, управляван от Йошиаки Мураками, който беше арестуван миналата седмица поради съмнения за злоупотреба с вътрешна информация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още