IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Доларът регистрира спад в очакване на данните за инфлацията

Прогнозите на анализаторите са за ръст на индекса на потребителските цени от 0,4% спрямо 0,6% за април

12:01 | 14.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Доларът регистрира спад в очакване на данните за инфлацията
Щатският долар загуби позиции спрямо основните валути днес, коригирайки възходящата тенденция от последните няколко дни. Предпазливостта на пазарните участници до голяма степен се дължи на предстоящото публикуване на данните за индекса на потребителските цени в САЩ за месец май по-късно днес.

Индикаторът е основният измерител на инфлационните процеси, като евентуално повишение над прогнозираната стойност би затвърдило очакванията за предстоящо повишение на лихвите в края на месеца. Прогнозите на анализаторите са за ръст от 0,4% спрямо 0,6% за април.

Еврото се повиши до ниво от 1,2603 спрямо щатския долар днес, след вчерашното дъно при 1,2531. Японската йена също възстанови част от изгубените позиции до ниво от 114,81.

Утре ще бъдат изнесени данните за потребителските цени в еврозоната за май, като очакванията са за повишение от 0,3% на месечна база в сравнение с 0,7% през април. По-късно ще бъдат публикувани данните за индустриалното производство и степента на използване на производствените мощности в САЩ за предходния месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още