IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Индексът на производствените цени във Великобритания се повиши с 3%

След публикуването на данните британската лира не отчете резки промени и към момента се разменя за 1,8455 щатски долара. Курсът на еврото спрямо паунда е на ниво от 0,6840

12:06 | 12.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Индексът на производствените цени във Великобритания се повиши с 3%

Изходящият индекс на цените на производител във Великобритания за май се повишава с 3% на годишна база в сравнение с 2,5% за предходния месец, показват данните на Националния статистически институт на страната. На месечна база индексът бележи ръст от 0,3%.

Основният индекс на производствените цени, който не включва хранителните стоки, безалкохолните напитки, тютюневите изделия и петрола, нараства с 2,4% на годишна база спрямо 2,2% за април. Входният индекс на цените на материалите и енергийните ресурси, използвани от производителите, регистрира повишение от 13,8% на годишна база, но намалява с 1,4 на сто за периода април-май.

След публикуването на данните британската лира не отчете резки промени и към момента се разменя за 1,8455 щатски долара. Курсът на еврото спрямо паунда е на ниво от 0,6840.

Днес бе обявено и индустриалното производство на Италия за април, което отбеляза спад от 1% на месечна и 2,6% на годишна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:28 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още