IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Централните банкери на еврозоната и Великобритания решават за лихвите утре

Според анализатори Европейската централна банка вероятно ще предприеме повишение на лихвите от 25 базисни пункта до 2,75%

12:06 | 07.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Централните банкери на еврозоната и Великобритания решават за лихвите утре
Еврото регистрира спад спрямо щатския долар по време на днешната азиатска сесия до 1,2782, след което се върна на нива около 1,2820. Британската лира също отчете рязък спад по-рано днес до ниво от 1,8551 долара, като към момента се разменя за 1,8596 долара.

Вниманието на пазарните участници е насочено основно към решенията на централните банкери в еврозоната и Великобритания относно лихвените проценти, които ще бъдат обявени утре. Според анализатори Европейската централна банка вероятно ще предприеме повишение на лихвите от 25 базисни пункта до 2,75%. На Острова не се очаква промяна на лихвата, която към момента е на ниво от 4,5%.

Днес се състоя поредното заседание на Австралийската централна банка, която запази основния лихвен процент на ниво от 5,75%. Австралийският долар се търгува в сравнително тесни граници между 0,7392 и 0,7492 спрямо зелената валута.

По-късно днес ще бъдат публикувани данните за обема на потребителските кредити в САЩ за април, като консенсусните прогнози са за спад до 2 млрд. долара в сравнение с 2,51 млрд. за март.

Според дилъри, вероятността от резки движения на валутния пазар преди предстоящите новини за лихвите утре е малка. Пазарът ще следи с особено внимание и пресконференцията на управителя на Европейската централна банка Жан-Клод Трише, която е насрочена за утре в 19:15 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 17.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още