IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатският долар отново губи позиции срещу основните валути

Въпрекия резкия спад на зелената валута днес, голяма част от дилърите са на мнение, че търговията ще се движи в сравнително тесни граници до петък

10:53 | 30.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Щатският долар отново губи позиции срещу основните валути
Щатският долар регистрира значителен спад спрямо основните валути днес, като според наблюдатели една от основните причини е публикация в онлайн изданието на британския вестник The Times of London. Според материала, Дон Еванс, който се сочи като най-вероятният наследник на поста на настоящия министър на финансите на САЩ Джон Сноу, би подкрепил политика на отслабване на зелената валута.

В статията се посочва още, че през годините се откроява ясна зависимост на противопоставяне на вижданията на представителите на инвестиционната общност, които са заемали поста, и финансовите министри от индустриалния сектор. По думите на автора, първите винаги са се опасявали от прекомерната обезценка на американските активи и са поддържали политика на силен долар, докато вторите (какъвто е и Дон Еванс) са били на мнение, че поевтиняването на зелената валута оказва благоприятно влияние на износителите.

Въпрекия резкия спад на зелената валута днес, голяма част от дилърите са на мнение, че търговията ще се движи в сравнително тесни граници до петък, когато ще бъдат публикувани данните за новосъздадените работни места в неселскостопанския сектор на САЩ за месец май. Прогнозите са за ръст от 170 хил. спрямо 138 хил. за предходния месец.

Към момента курсът на еврото спрямо зелената валута е на ниво от 1,2845, а един долар се разменя за 111,72 йени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още