IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Японската йена поскъпна след повишаването на рейтинга на страната

Към момента доларът се разменя срещу 111,25 йени, а курсът на зелената валута спрямо еврото е на ниво от 1,2843

11:04 | 23.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Японската йена поскъпна след повишаването на рейтинга на страната
Йената поскъпна спрямо основните валути по време на днешната азиатска сеия, след като рейтинговата агенция Standard & Poors повиши рейтинга на Япония от „стабилен“ на „позитивен“.

Непосредствено след излизането на новината японската валута поскъпна с 0,4% до ниво от 110,98 спрямо долара и с 0,3% до 142,65 спрямо еврото, след което възходящото движение загуби част от инерцията в резултат на спекулативно прибиране на печалби.

Вниманието на пазара остава насочено основно към предстоящото заседание на Федералния резерв в края на юни, но високата волатилност от последните няколко дни се дължи на резките движения на развиващите се фондови пазари, смятат анализатори.

Според някои от пазарните участници прехвърлянето на средства от високо рискови към ниско рискови активи би могло да окаже подкрепа на долара, тъй като щатските държавни облигации по традиция се смятат за едно от „безопасните“ пристанища за парите на инвеститорите.

Вчера основният индийски борсов индекс Sensex загуби над 10% от стойноста си, индексите на някои от страните в Латинска Америка също регистрираха рекордни понижения.

Към момента доларът се разменя срещу 111,25 йени, а курсът на зелената валута спрямо еврото е на ниво от 1,2843.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още