IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Доларът продължи възхода си спрямо японската йена

Въпреки временната корекция, повечето анализатори са на мнение, че дългосрочната перспектива за долара остава негативна

11:54 | 22.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Доларът продължи възхода си спрямо японската йена
Щатският долар продължи да печели позиции спрямо японската йена днес, след като в петък от Японската централна банка заявиха, че няма да бързат с евентуално повишение на лихвения процент.

В първите часове на днешната азиатска сесия зелената валута отбеляза ръст и спрямо еврото, но по-късно отново се върна около нивото на затваряне от петък. Въпреки временната корекция, повечето анализатори са на мнение, че дългосрочната перспектива за долара остава негативна, поради значителния търговски дефцит на САЩ, предстоящия край на цикъла от повишения на лихвите от страна на Федералния резерв и възможността някои централни банки да намалят доларовите си експозиции за сметка на тези в евро.

Към момента курсът на единната валута спрямо долара е на ниво от 1,2758, а зелената валута се търгува за 112,65 йени. Британската лира регистрира понижение до 1,8633 спрямо долара по-рано днес, след което възстанови позиции до ниво от 1,8730.

Утре ще бъдат публикувани данните за брутния вътрешен продукт на Германия за първото тримесечие на годината, които биха могли да окажат известна подкрепа на европейската валута, ако се окажат по-добри от очакванията на пазарните участници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:34 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още