IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Доларът регистрира загуби преди данните за търговския баланс

Еврото достигна пореден едногодишен връх спрямо долара днес, пробивайки съпротивата при 1,2900

10:54 | 12.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Доларът регистрира загуби преди данните за търговския баланс
Еврото достигна пореден едногодишен връх спрямо долара днес, пробивайки съпротивата при 1,2900. Пазарът очаква данните за търговския дефицит на САЩ за месец март по-късно днес, като много анализатори са на мнение, че е възможна нова рекордна стойност от над 68,6 млрд. долара.

Подобно развитие би оказало сериозен натиск в низходяща посока за зелената валута, като се има предвид нагласата на пазарните участници от последните месеци да реагират остро на негативни данни за американската икономика. Слабите данни за продажбите на дребно в САЩ за април се оказаха по-слаби от очакваните, което подсили слуховете за предстоящ край на цикъла от повишения на лихвения процент от страна на Федералния резерв.

Зелената валута регистрира загуби и спрямо японската йена, като се понижи под 110,00 за първи път от 14 септември 2005 година. Развитието при тази валутна двойка до голяма степен зависи от бъдещите намерения на Японската централна банка, която нееднократно заяви, че поскъпването на местната валута е „пресилено“ и се отразява неблагоприятно на местните износители и на фондовия пазар. Според дилъри движенията на долара спрямо йената ще бъдат определящи за валутните пазари като цяло в краткосрочен план.

По-рано днес бяха публикувани данните за търговския дефицит на Франция за април, който е в размер на 1,96 млрд. евро. Очакванията на анализаторите бяха за отрицателен търговски баланс от 2,2 млрд. евро.

Към момента курсът на еврото спрямо зелената валута е на ниво от 1,2890, а един щатски долар се разменя за 109,84 йени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още