IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Федералният резерв на САЩ решава за лихвите утре

Голяма част от анализаторите са на мнение, че краят на рестриктивната монетарна политика наближава

12:20 | 09.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Федералният резерв на САЩ решава за лихвите утре
Доларът възстанови част от загубените през последните няколко дни позиции в очакване на утрешното заседание на Федералния резерв (Фед), когато ще бъде взето решение за лихвения процент на САЩ.

Консенсусните очаквания са за ново повишение от 0,25 процентни пункта до 5%, но, както и при предходните няколко заседания на Фед, вниманието на пазара ще бъде насочено към пресконфренцията след обявяването на решението.

Голяма част от анализаторите са на мнение, че краят на рестриктивната монетарна политика наближава и съществува вероятност той да бъде оповестен още утре.

Японската йена продължава да привлича интереса на инвеститорите, въпреки изказванията от страна на японския финансов министър Садаказу Танигаки, според когото резките движения на валутния пазар са неприемливи.

Някои дилъри са на мнение, че ако се запази силната възходяща тенденция при йената е възможно японската централна банка да прибегне до интервенции, което няма да бъде прецедент в историята й. Въпреки това позитивните макроикономически данни от Страната на изгряващото слънце засега оказват силно влияние в полза на местната валута.

Днес еврото отстъпи от достигнатия вчера едногодишен максимум при 1,2786 спрямо щатския долар и към момента се търгува на ниво от 1,2693. Курсът на зелената валута спрямо йената е на ниво от 111,67, след като вчера отбеляза 7-месечно дъно при 111.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още