IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатският долар стартира седмицата със спад спрямо основните валути

Ликвидността днес ще остане слаба заради продължаващата ваканция в по-голямата част на католическа Европа

10:38 | 17.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Щатският долар стартира седмицата със спад спрямо основните валути

Щатският долар регистрира понижение спрямо основните валути по време на днешнатa азиатскa сесия. Според дилъри голяма част от доларовите позиции са били закрити в очакване на данните за нетните капиталови потоци на САЩ за месец февруари, които ще бъдат публикувани по-късно днес. Индикаторът измерва чуждестранния инвеститорски интерес към американски активи.

Ликвидността днес ще остане слаба заради продължаващата ваканция в по-голямата част на католическа Европа. Това може да доведе до резки колебания в цените при обявяването на данните.

Спадът на зелената валута бе подсилен и от изказванията на анализатори през уикенда, според които не всички членове на Федералния резерв са убедени в нуждата от нови повишения на лихвения процент. Пазарните участници очакват срещата между Джордж Буш и китайския държавен глава Ху Дзинтао в четвъртък. Китай притежава най-големия валутен резерв в света и е един от най-крупните инвеститори в американски ценни книжа на глобално равнище.

Към момента еврото се разменя за 1,2182 долара, след като по-рано днес достигна ниво от 1,2198. Курсът на японската йена спрямо зелената валута е на ниво от 118,25.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още