IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Австралийската централна банка запази лихвите на ниво от 5,5%

Основната лихва в страната се запазва на това ниво от март 2005 г.

12:03 | 05.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Австралийската централна банка запази лихвите на ниво от 5,5%

Австралийската централна банка остави лихвения процент в страната непроменен на ниво от 5,5% по-рано днес. Основната лихва в страната се запазва на това ниво от март 2005 г.

Решението бе в унисон с очакванията на анализаторите, но мнозинството от тях са на мнение, че съществува голяма вероятност до края на годината лихвите да бъдат повишени, предвид серията от силни икономически данни през последните няколко седмици.

Представители на централната банка заявиха, че икономическите условия в страната бележат значително подобрение през първото тримесечие на 2006 година.

Търговският дефицит за февруари регистрира значително понижение до 600 млн. австралийски долара, в сравнение с 2,5 млрд. за януари. Продажбите на дребно за февруари също се оказаха по-високи от очакванията, отбелязвайки ръст от 4,6% на годишна база.

Утре ще бъдат публикувани данните за безработицата за месец март, като прогнозите са за минимално повишение до 5,3% спрямо 5,2% за февруари.

Австралийският долар отбеляза ръст до 0,7242 спрямо зелената валута днес, след като миналата седмица достигна най-ниската си стойност от септември 2004 година при ниво от 0,7015 австралийски долара за един щатски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още