IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Доларът се търгуваше разнопосочно спрямо основните валути днес

Вчера доларът отбеляза спад, отчaсти повлиян и от по-слабите данни за ISM индекса в сферата на производството

11:20 | 04.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Доларът се търгуваше разнопосочно спрямо основните валути днес

Щатският долар се търгуваше разнопосочно спрямо основните валути днес сутринта, но според някои дилъри ръстът на доходностите по краткосрочните облигации в eврозоната и Япония би могъл да се отрази негативно на зелената валута.

Вчера доларът отбеляза спад, отчaсти повлиян и от по-слабите данни за ISM индекса в сферата на производството, който се понижи до 55,2 пункта през март спрямо 56,7 пункта за предходния месец.

Редица анализатори са на мнение, че американската валута може да задълбочи спада си, ако в четвъртък Европейската централна банка даде сигнали за скорошно повишение на лихвите на Стария континент.

Евентуална подкрепа за долара могат да се окажат данните за заетостта в неселкостопанския сектор, които ще бъдат публикувани в петък. Очакванията на инвеститорите са за 210 хил. новосъздадени работни места.

Днес в 12 часа българско време ще бъдат обявени данните за нивото на безработица и цените на производител в еврозоната.

Към момента еврото се търгува на ниво от 1,2160 спрямо щатския долар. Курсът на зелената валута спрямо японската йена е на ниво от 117,58.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още