IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските поръчки на дълготрайни стоки се възстановяват след спада

Но недостигът на ключови доставки все още пречи на производителите, тъй като те се състезават с нарастващото търсене от клиентите

17:55 | 26.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Американските поръчки на дълготрайни стоки се възстановиха през март след слабо представяне през предходния месец, но недостигът на ключови доставки все още пречи на производителите, тъй като те се състезават с нарастващото търсене от клиентите.

поръчки поръчки

Поръчките на дълготрайни стоки са се увеличили с 0,5% през миналия месец, показват данни на правителството. Това са продукти като електроника, уреди, машини, автомобили и друго транспортно оборудване, предназначени за дълготрайна употреба поне три години.

Поръчките за трайни стоки са се увеличили през 10 от последните 11 месеца.

Икономистите, анкетирани от Dow Jones и Wall Street Journal, прогнозираха увеличение от 2,2%.

Поръчките са се увеличили от ревизираното понижение с 0,9% през февруари - първото от началото на пандемията, след необичайно тежкото зимно време и рязкото намаляване на автомобилното производство поради недостиг на ключови компютърни чипове.

Ниските запаси и увеличеното търсене по време на пандемията доведоха до повишено търсене на производители през по-голямата част от изминалата година, но проблемите с веригата на доставки продължават да ограничават производството и да забавят някои доставки.

Като се изключи транспортът, категория, която може да бъде особено нестабилна, общите поръчки за дълготрайни стоки са се увеличили с 1,6% през март.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:21 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още