IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американският сектор на услугите нараства с най-бавния си темп от три години

Индексът, който измерва заетостта в САЩ, се понижава до 50,4 пункта от 53,1 пункта през август., достигайки най-ниското си ниво от февруари 2014 г.

20:05 | 03.10.19 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Американският президент Доналд Тръмп.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Американският президент Доналд Тръмп. Снимка: Ройтерс

Растежът в сектора на услугите в САЩ отчита най-бавния си темп от три години през септември. Това подсказва, че търговските конфликти на администрацията на президента Доналд Тръмп оказват натиск върху икономиката, съобщава Ройтерс. 

Институтът на мениджърите по доставките обяви днес, че непромишленият индекс ISM се понижава до 52,6 пункта спрямо 56,4 пункта през август. Всички стойности на показателя над 50 са сигнал за растеж, но данните за септември са най-слабите от август 2016 г.

Индексът на бизнес активността също регистрира спад до 55,2 пункта от 61,5 пункта месец по-рано, като данните не успяват да надминат очакванията на анализаторите за забавяне до 59 пункта.

Индексът, който измерва заетостта в САЩ, се понижава до 50,4 пункта от  53,1 пункта през август., достигайки най-ниското си ниво от февруари 2014 г.

Показателят за новите поръчки се понижават до 53,7 пункта от 60,3 пункта. В същото време измерителят за цените се покачва до 60,0 пункта от 58,2 пункта.

Изследването съживява отново опасенията от икономическото забавяне и данните от него оказаха натиск върху фондовите борси.

Бенчмаркът на сините чипове  Dow Jones Industrial Average изтри над 200 пункта от стойността си веднага след обявяването на резултатите от изследването.

Вчерашният спад на борсовите показатели на Wall Street беше предизвикан от публикуваните данни, че американските компании са наели по-малко нови служители от очакваното през септември, като особено слаби са цифрите за миннодобивна индустрия и промишленото производство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още