IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

Австралийската централна банка се очаква да понижи основната си лихва от 1,25% на 1%

09:15 | 01.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Предвид почивката, която ще направят пазарите около Деня на независимостта в САЩ, се очакват първата седмица на юли да бъде относително спокойна, като на фокус е срещата на ОПЕК понеделник и вторник. 

В понеделник, 1 юли, денят ще започне с актуални данни за индустриалния сектор на Япония.

Данни за индекса на мениджърите по поръчките в сектора на промишлеността през юни (PMI) ще има за Южна Корея, Япония, Китай, Русия, Испания, Италия, Франция, Германия, еврозоната, Великобритания и САЩ.

За Германия и Италия, както и за цялата еврозона ще излязат актуални данни за пазара на труда.

Организацията на страните износителки на петрол се събира на двудневна среща, за да обсъди производствената си политика за втората половина на годината.

Денят е почивен за Канада и Хонконг.

Във вторник, 2 юли, Австралийската централна банка се очаква да понижи основната си лихва от 1,25% на 1%.
На територията на Европа в Германия е ред на данните за продажбите на дребно през май. Консенсусната прогноза е за ръст с 0,5% на месечна база при отчетен спад от 2% през предходния месец.

Във Великобритания индексът на мениджърите по поръчките в сектора на строителството се очаква да отчете леко подобрение в активността.

В сряда, 3 юли, за Австралия ще излязат серия от данни за май, сред които търговски баланс и разрешителни за строителство.

Пазарите ще проследят индексите на мениджърите по поръчките в сектора на услугите в Китай, Русия, Испания, Италия, Франция, Германия, еврозоната, Великобритания и САЩ.

За САЩ ще има данни и за търговския баланс през май, заетостта извън земеделския сектор през юни, поръчките към заводите през май, както и актуална информация за запасите от суров петрол.

В четвъртък, 4 юли, в Австралия продажбите на дребно през май според прогнозите ще отчетат ръст от 0,2% на месечна база при спад от 0,1% през април.

По-късно се очакват данни и за продажбите на дребно в еврозоната за май. Консенсусната прогноза е за ускоряване на растежа от -0,4% на 0,4% на месечна база и от 1,5% на 1,6% на годишна база.

Денят е почивен за САЩ.

В петък, 5 юли, в Япония ще бъдат отчетени потребителските разходи на домакинствата през май.

След това погледите се насочват към Германия, където се чакат данни за поръчките към заводите и индустриалното производство през май.

От САЩ ще дойдат серия от данни за пазара на труда в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:15 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още