IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес активността в промишлеността в САЩ се забавя леко

Основният PMI индекс се задържа над средното ниво за тази година от 57,1 пункта и тази динамика съответства на стабилизирането в индустрията

18:09 | 01.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Активността в американската промишленост остава на стабилно ниво през октомври, въпреки че се отдръпва от 13-годишния връх, записан месец по-рано, съобщава Bloomberg. Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) на Института за управление на предлагането (ISM) се понижава от 60,8 пункта през септември до 58,7 пункта през октомври. Очакванията бяха за стойност от 59,5 пункта.

Показателят за заетостта също се понижава от 60,3 до 59,8 пункта.

Подиндексът за новите поръчки записва спад от 64,6 до 63,4 пункта. 

Всяка стойност над 50 пункта говори за експанзия в сектора, а всяка под 50 – за свиване.

Основният PMI индекс се задържа над средното ниво за тази година от 57,1 пункта и тази динамика съответства на стабилизирането в индустрията.

Ръстът в промишлеността беше стабилен през по-голямата част от изминалите две години, насърчен от потреблението и бизнес инвестициите.

„Докладът на ISM показва още, че складовата наличност се свива през октомври, което отразява затрудненията във веригата на доставките“, коментира Тимъти Фиоре, председател на комисията по изследванията в ISM.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още