IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доходите на американците не успяват да запишат ръст за пръв път от 7 месеца

Потребителските разходи в САЩ губят инерция през юни

17:34 | 01.08.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Потребителските разходи в САЩ през юни губят инерция, а доходите не успяват да запишат ръст за пръв път от седем месеца, съобщава Bloomberg, позовавайки се на данни на Министерството на търговията. Стагниралите доходи до голяма степен се дължат на спад в плащанията на дивиденти, посочва Ройтерс.

Ръстът на личните разходи се забавя от 0,2% до 0,1% на месечна база. Така юни става третият пореден месец с номинално забавяне на разходите, но пък стойността оправдава очакванията.

Личните доходи не записват изменение през юни, след като през май се повишиха с 0,3% на месечна база.

Базисният индекс на инфлацията при стоките за лично потребление (PCE) расте със стабилен темп – 0,1% на месечна база. Този измерител изключва енергията и хранителните продукти. На годишна база той се повишава с 1,5%. Показателят е предпочитанията измерител на инфлацията от Федералния резерв на САЩ и е далеч от целевото ниво от 2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
khao
преди 6 години
и личен пример, знам че в момента пазара може да ми предложи по добри условия и по висока заплата, но ще търся работа след 2-3 седмици, щото сега отивам на море :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
khao
преди 6 години
лоша ако е няколко месеца поред, за сега нема драма ... лято е, отпускарски сезон. Отварят се повече нископлатени сезонни работи и това вллияе на статистиката ... ако е така и след септември тогава може да почнеш да се потиш и притесняваш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още