IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще движи пазарите през седмицата

Във фокуса на инвеститорите е заседанието на Английската централна банка в четвъртък

09:22 | 09.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Във фокуса на инвеститорите е заседанието на Английската централна банка в сряда. Не се очаква промяна в паричната политика на регулатора, но ще се следи внимателно реториката в изявлението и в пресконференцията на управителя Марк Карни. По-рано през седмицата излизат данни за инфлацията в Китай, а в петък германската статистическа служба Destatis ще обяви ръста на БВП в най-голямата икономика в еврозоната през първото тримесечие.

В понеделник, 9 май, Германия ще обяви данни за фабричните поръчки във федералната република през март на месечна база.

Във вторник, 10 май, китайската статистическа служба ще публикува данни за ръста на потребителските и производствените цени през април.

Централната банка в Нова Зеландия ще публикува доклада си за финансовата стабилност, след което управителят Греъм Уилър ще даде пресконференция.

В сряда, 11 май, се очакват данни за ръста на индустриалното производство във Великобритания на месечна база през март. 

Администрацията за енергийна информация в САЩ обявява традиционните си данни за ръста на петролните резерви през миналата седмица. 

В четвъртък, 12 май, е заседанието на Английската централна банка, която ще публикува изявлението си в 15:00 часа българско време. След тази среща ще бъде публикуван и доклада за инфлацията - една от най-големите грижи на централните банкери, наред с Brexit. Пресконференцията на Марк Карни следва в 15:45 часа. 

В петък, 13 май, Германия публикува данните за ръста на икономиката през първото тримесечие на годината. Това е първото четене на данните, поради което има най-голям потенциал да повлияе на динамиката на пазарите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още