IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Какво ще движи пазарите през седмицата

Ключов ще бъде докладът за заетостта в САЩ, който се очаква в петък

09:09 | 02.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В България се почива в понеделник и в петък, но на международните пазари и петте дни са изпълнени със събития. Частната компания за пазарни проучвания Markit публикува серия индекси за бизнес активността по света. Ключов ще бъде докладът за заетостта в САЩ, който се очаква в петък. 

В понеделник, 2 май, изказвания ще имат няколко централни банкери - Йенс Вайдман, управител на германската Бундесбанк; президентът на ЕЦБ Марио Драги и гуверньорът на Швейцарската народна банка Томас Джордан.

Институтът за управление на предлагането (ISM) ще публикува индекса си на мениджърите по поръчките (PMI) в сектора на производството в САЩ. 

Във вторник, 3 май, Европейската комисия ще публикува пролетната си икономическа прогноза, която ще включва и отделни данни за всяка държава, включително България. Данните покриват период от две години.

Очакват се PMI данни на частната изследователска компания Markit за китайския производствен сектор.

Австралийската централна банка заседава за паричната политика, а Нова Зеландия ще публикува данни за трудовия пазар. 

Освен това Markit ще публикува PMI индексa си за производството във Великобритания, като анализаторите са изключително предпазливи в прогнозите за британската икономика, тъй като несигурността около предстоящия референдум вече натежават на активността.

В сряда, 4 май, Markit публикува PMI индексa си за активността строителството.

Американската компания за пазарни проучвания ADP публикува доклада си за новите назначения извън земеделието в САЩ.

Управителят на германската централна банка Бундесбанк ще има поредно изявление.

Институтът за управление на предлагането (ISM) ще публикува индекса си на мениджърите по поръчките (PMI) в сектора извън производството в САЩ. 

Ще има данни и за фабричните поръчки в САЩ.

В четвъртък, 5 май, поредна порция данни за бизнес активността на Markit, този път в услугите в Обединеното кралство.

В петък, 6 май, се очаква ключовият доклад за ръста на новите назначения в САЩ извън земеделието. Данните се следят внимателно от Федералния резерв и са показател за състоянието на икономиката. През последните месеци новите работни места отчитат стабилен ръст и често надминават очакванията на анализаторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още