IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Какво ще движи пазарите през седмицата

Инвеститорите ще следят стенограмите от последните заседания на Федералния резерв на САЩ и на Европейската централна банка.

08:56 | 04.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Предстои не особено вълнуваща седмица, като ключови събития са публикуването на стенограмите от последните заседания на Фед и ЕЦБ. Очаква се порция данни за британската икономика: активност в строителството и услугите, както и правителствени данни за производството. САЩ пък ще публикуват търговския си баланс.

В понеделник, 4 април, Евростат ще публикува данни за безработицата в еврозоната през февруари.

Частната изследователска компания обявява изменението в индекса на мениджърите по поръчките (PMI) в сектора на строителството през март. Данните са ключови за британската икономика, като миналата седмица PMI индексът в производството показа, че секторът се е оттласнал от 34-месечното дъно, достигнато през февруари.

САЩ ще обявят ръста на фабричните поръчки на месечна база през февруари.

Във вторник, 5 април, Австралия ще публикува данни за търговския си баланс, а по-късно през деня централната банка има заседание за паричната политика.

Markit публикува данни за активността в сектора на услугите във Великобритания.

Канада и САЩ ще обявят изменението в търговския си баланс. В САЩ Институтът за управление на доставките ще публикува PMI индекса си за секторите извън производството.

В сряда, 6 април, ще бъде публикувана стенограмата от последното заседание на Фед. Въпреки че Джанет Йелън доста недвусмислено защити предпазливия подход на нормализиране на паричната политика миналата седмица, стенограмата може да покаже повече детайли за нагласите в Комисията по операциите на открития пазар.

В четвъртък, 7 април, излиза стенограмата от последното заседание на Европейската централна банка, която също се следи внимателно от инвеститорите. В редиците на ЕЦБ разногласията са по-големи по отношение на паричната политика, като един от големите противници на мащабните облекчения е германският централен банкер Йенс Вайдман.

По-късно през деня изказвания ще имат Марио Драги и Джанет Йелън.

В петък, 8 април, британските власти ще публикуват данни за британското производство.

В Канада ще има данни за трудовия пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още