IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще движи пазарите през седмицата

Пазарните участници са изправени пред не особено вълнуваща седмица, що се отнася до макроикономически данни, но започва среща на Г20

09:25 | 22.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Пазарите са изправени пред не особено вълнуваща седмица, що се отнася до макроикономическите данни. Няма и ключови заседания на централни банки.

В понеделник, 22 февруари, частната компания Markit ще публикува индекса си за активността в производството и услугите в еворозоната. Отделни доклади ще има за Германия и Франция.

Швейцария ще публикува информация за ръста на производствените цени на месечна база.

Германската централна банка Бундесбанк ще публикува месечния си доклад. Президентът Йенс Вайдман ще говори пред пресата, а пазарните участници ще следят за намеци за негативни лихви или покупки на облигации. 

Във вторник, 23 февруари, мюнхенският институт за икономически изследвания Ifo ще обяви индекса си за бизнес климата, а германските власти публикуват финалното четене на данните за БВП през последното тримесечие на 2015 г.

Изявление ще има управителят на Швейцарската централна банка Томас Джонсън.

В сряда, 24 февруари, излиза седмичният доклад на Администрацията за енергийна информация за ръста в петролните резерв на САЩ.

В четвъртък, 25 февруари, британските власти публикува второто четене на данните за ръста на икономиката през последното тримесечие.

Евростат ще обяви финални данни за инфлацията в еврозоната. 

Също в четвъртък ще бъдат публикувани данни за важното за лихвената политика на ЕЦБ парично количество М3 за януари.  М3 обхваща пари в брой, вноски на разплащателни сметки, както и краткосрочни ценни книжа на пазара на парите и облигации със срок до две години. Последният път количеството нарасна значително по-бързо от референтната стойност от 4,5% - всъщност още една причина за обмисляне на нови експанзивни мерки. 

В петък, 26 февруари, САЩ публикуват второ четене на данните за ръст на БВП през четвъртото тримесечие.

Ще има данни за инфлацията в Германия и Испания.

В Шанхай пък започва срещата на финансовите министри и гуверньорите на централните банки на Г20 (до събота).

 

 

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:30 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още