IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йелън: Новите законови предложения може да вържат ръцете на ФЕД

FORM Act съдържа нови счетоводни правила и предвижда обвързване на политиката за определяне на основната лихва към математически правила

10:47 | 18.11.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Джанет Йелън. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Джанет Йелън. Снимка: Ройтерс

Председателят на американския Федерален резерв Джанет Йелън изказа сериозна критика срещу нов американски проектозакон в отворено писмо до републиканеца Пол Раян, говорител на Камарата на представителите на американския Конгрес, и до представителя на опозицията Нанси Пелоси.

Както предава CNBC, Йелън нарича т. нар. FORM Act „една тежка грешка“. 

Ако бъде ратифицитран, новият закон „би засегнал екстремно“ работното всекидневие на Фед. Така например FORM Act (Fed Oversight Reform and Modernization Act) съдържа нови счетоводни правила и предвижда обвързване на политиката за определяне на основната лихва към математически правила, което може да отнеме част от способността на Фед да действа в случай на криза, цитира писмото CNBC.

Всъщност обсъжданият в момента FORM Act има за цел да направи политиката на Фед по-прозрачна. Въпреки това предвижданото ново законодателство според Йелън е погрешно и може да наложи политически натиск на Фед и да отнеме ролята на централната банка като „последна инстанция“. Всичко това би било сериозна грешка, която може да донесе страдание на милиони американци, резюмира Йелън.

Ако FORM Act влезе в сила, то в случай на евентуална криза Фед няма да е в състояние да действа. Това би могло да повиши опасенията за инфлация, нарастващи пазарни лихви, понижаваща се стойност на долара, както и по-ниска финансова и икономическа стабилност, пояснява Йелън.

Теоретично Камарата на представителите на американския Конгрес може да гласува FORM Act след сряда.

Повече за интересните тенденции, които движат форекс пазарите, може да научите по време на четвъртата годишна конференция за инвестиции и валутна търговия INVESTOR Finance Forum, която ще се проведе на 27-и ноември в Интер Експо Център София.

Повече информация за конференцията може да научите от официалния интернет сайт http://financeforum.investor.bg.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 1
iivanoff
преди 8 години
Понеже няма как само чрез спектакъла и артистите, да се определи ограничението изграждано чрез тях, то интересно е не създаването на "ограничението за ФЕД", чрез "обвързване на политиката за определяне на основната лихва към математически правила", а абсолютната постоянна стойност на коефициента, чрез промяната на който ще се определя текущия ОЛП чрез математическите правила, както и контрола на самата статистика, определяща статистическите коефициенти използвани чрез мат. правила - него пак ФЕД ли ще го осъществява : ))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 4
abdul
преди 8 години
А такааа, на бабето ще му връзват ръцете да печати и това щяло да навреди на милиони американци..Колко точно американци? 40 млн. ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още