IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В очакване на "супер четвъртъка” от BoE

От днес Английската централна банка ще публикува цялата информация едновременно

09:54 | 06.08.15 г.
Автор - снимка
Редактор
В очакване на "супер четвъртъка” от BoE

Наричат го „супер четвъртък”. Днес Английската централна банка ще изнесе купища данни.

До момента всеки месец решенията на централната банка за паричната политика и протоколите от срещите ѝ ставаха публично достояние с разлика от две седмици. Докладът за инфлацията пък излизаше някъде между тези дати, веднъж на три месеца. Така потенциално решенията на инвеститорите можеше да се променят често.

Всичко това ще се промени от днес.

Сега Английската централна банка ще публикува едновременно решението си за паричната политика, протокола от срещата, включително гласуванията, както и всички нови прогнози, отнасящи се за всяка част на икономиката на Великобритания. Едновременното обявяване на информацията означава, че инвеститорите ще разполагат с всичко необходимо в рамките на секунди и ще могат да оценят ситуацията в един момент.

Това е безпрецедентен ход от страна на централна банка. Ето как ще се осъществи всичко. Срещата в сградата на банката на улица Треднийдъл се проведе на 5 август. Тогава се гласува за паричната политика на Великобритания.

Решението, заедно с всичко останало, ще бъде обявено днес, в 12 на обяд местно време. Това ще даде време за анализ на цялата информация от 45 минути, преди да започне пресконференцията на гуверньора Марк Карни.



Още подобни новини четете в Bulgaria On Air

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още