IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Търговията на дребно в Германия се ускори с 1,7% през април

Повишението на месечна база надхвърли пазарните очаквания за ръст от 1%

11:25 | 29.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Търговията на дребно в Германия се ускори с 1,7% през април

Продажбите в Германия са се ускорили на месечна база през четвъртия месец на годината, показа последният доклад на Германската статистическа служба Destatis, цитиран от WBP Online.

Търговията на дребно нарасна с 1,7% в реално изражение на месечна база през април спрямо спада от 2,3%, записан в предходния месец. Резултатът надхвърли пазарните очаквания за ръст от 1%.

На годишна база измерителят напредна с 1% през отчетния период след ревизирания ръст от 4,3% в предходния месец. Анализаторите прогнозираха обаче по-силно разширение от 2,5%.

Данните показаха още, че в сравнение с предходната година оборотът в търговията на дребно през първите четири месеца на 2015 г. се е покачил в реално изражение с 3,1%, а в номинално – с 2,6%.

Индексът на продажбите на дребно, известен също като "реални продажби на дребно", е основният габарит на потребителските разходи, който измерва промяната в общата стойност на коригираните с инфлацията продажби в търговията на дребно. Измерителят изключва продажбите на автомобили и горива. Цифрата е също така важен компонент във формирането на БВП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още