IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германската индустрия с най-сериозен спад от седем месеца насам

Най-сериозен срив, от 3%, докладват производителите на метали

13:17 | 11.05.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

За втори пореден месец германската индустрия отчита спад на приходите си. Производственият сектор е отчел с 1% по-ниски приходи спрямо предния месец, както става ясно от публикувана от Федералната статистическа служба в понеделник информация. Това беше най-силният спад от август 2014 г. През февруари бе отчетен спад от 0,8%, припомня Ройтерс.

Докато продажбите на вътрешния пазар се свиват само с 0,1%, бизнесът в чужбина е намалял с 1,9%. В основните сектори на икономиката резултатите варират в широки граници. Производителите на метали докладват за най-големия срив – с 3 на сто. От друга страна приходите на производителите на компютърна техника, електронни и оптични продукти, са нараснали с 3,5 на сто.

По този начин Германия продължава със серията от слаби икономически данни. 

Промишленото производство през март се свива с 0,8 на сто, докато поръчките също са по-слаби от очакваното. „Като цяло индустриалният сектор започва умерено годината“, гласи становището на Министерството на икономиката на Германия. „Важни сектори за икономиката, измежду които инженерството и автомобилната индустрия, в момента губят инерция“.

Според експертите основна причина за това са проблемите на големи страни в преход, като Русия и Бразилия. Анализатори очакват германската икономика да отчете ръст за първото тримесечие от едва 0,5%, след като през последното тримесечие на 2014 г. БВП нарасна с 0,7%. Прогнозните данни на статистическия институт ще бъдат публикувани в сряда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
michaelis11
преди 9 години
Да не са налагали санкции, техен проблем ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
Jorkata
преди 9 години
Тепърва ще духат супата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
misanthrope
преди 9 години
Ко стана бургери? Гърците и жабарите не купуват вече а? Еми нормално, нямат пари. Добре ли е така а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още